Extracuriculare

Cu toate că e greu de crezut, ca student vei avea și timp liber pe care cu siguranță te întrebi cum l-ai putea valorifica. Fie că ești sau alegi să te muți în Bucuresti, fie că alegi să râmâi acasă, avem variante pentru fiecare.

Pentu cei care vor să experimenteze online, comunitățile IT atât din Bucuresti cât și din toată țara organizează deseori workshop-uri pentru studenți și nu numai. Așa că cel mai bine e să fiți cu ochii pe paginile lor.

Câteva exemple de comunități IT sunt:

În varianta offline, Bucureștiul este plin de oportunități, dar în funcție de cum avansează lucrurile îti oferim niste variante culturale:

Galeriile de Arta Orizont - Aici poți să vii să privești tablouri si sculpturi, Muzeul Teatrului Național I.L. Caragiale (Chiar la Universitate), Muzeul Național de Istorie a României (Calea Victoriei, Nr.12, Sector 3), Muzeul Național de Artă al României (Calea Victoriei 49-53, sector 1), Muzeul Țăranului Roman (Sos Kiseleff, Nr. 3, Sector 1), etc.

De asemenea, poți vizita Grădina Zoologică sau Grădina Botanică. Strada Xenofon este singura stradă din București de acest tip, numărul 70 de trepte. Este unul din obiectivele care merită vizitate mai ales de cei pasionați de fotografie. Pentru cei care preferă să iasă în compania unei cărți bune pot alege Parcul Kisseleff, Parcul Herăstrău, Cișmigiu, Parcul Carol I sau IOR sau să se bucure de vremea frumoasă într-o plimbare pe bicicletă.

Pentru cei ce doresc să se distreze alături de prieteni recomandăm Escape Room-urile din oraș, biliard&bowling (Club Texas, MaxFun, IDM Club), cinematografele, teatrele (Teatrul Național „Ion Luca Caragiale", Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Excelsior, Arcub etc) sau Opera Naționala.

Persoanele mai boeme pot să își petreacă timpul în frumoasele cafenele din oraș (Bob Coffee Lab, Beans&Dots, Ted's Coffee, Second Cup, Acuarela, Antipa Cafe and Terrace, Artichoke Coffee Shop, Camera din Fata etc).

În zilele călduroase te poți bucura de discuțiile cu prietenii la o bere sau la o limonadă răcoroasă în OktoberFest Pub, Fire Club, Halftime Pub, Student Pub, Quantic etc. Și nu în ultimul rând, pentru petrecăreții înrăiți, noaptea, în Centrul Vechi și prin zonă, e locul perfect pentru a te distra. Amintim aici câteva dintre cele mai apreciate pub-uri din rândul studenților: Silver Church, Kulturhaus, Revenge Club, Beraria H etc.