Facilități

Gratuitate la transportul feroviar in țară (biletele de tren)

Gratuitatea biletelor de tren este valabilă pentru toți studenții care au vârsta mai mică de 35 de ani, așa că probabil nu trebuie să îți faci griji în această privință. Poți merge oricând acasă, poți veni oricând în București sau poți să călătorești în orice alt loc din țară gratis! (respectând măsurile de prevenție, bineînțeles)

Până acum, pentru a beneficia de gratuitate la CFR Călători trebuia să te duci la casele de bilete din gară, să aștepți între 2 minute și o oră la coadă (în funcție de norocul tău și ora/ziua la care te duci) si să cumperi un bilet de tren la fel ca toată lumea, dar să prezinți buletinul și legitimația. Acum, în plus, de la 1 octombrie va fi posibilă achiziționarea gratuită a biletelor la CFR Călători și online. Nu uita că în timpul călătoriei cu trenul, controlorul va trebui să îți verifice atât biletul, cât și buletinul și legitimația cu care ai cumpărat biletul. Așadar, trebuie să le ai la tine tot timpul.

Apropo, acest privilegiu de a avea gratuitate pentru mersul cu trenul este valabil și pentru alte agenții feroviare particulare precum:

Uite încă un pont, biletele se pot lua de la orice punct de vânzare de bilete CFR din Bucuresti. Găsești aici o listă cu toate acestea, programul si adresa:

Listă cu punctele de vânzare bilete

Cantina

Universitatea București dispune de o cantină, cantina “Mihail Kogalniceanu”, cunoscută drept “cantina de la Drept”.

În acest an universitar, pentru reducerea riscului de infectare cu noul coronavirus a studenților Universității din București, servirea mesei se face atât în sala de mese, în limita unui număr de maxim 50 de persoane, cât și în regim de ridicare a produselor gata preparate – „to go”. De asemenea, accesul la cantină va fi restricționat în conformitate cu legislația în vigoare.

Biblioteca